Društvo

“Tiha vožnja” prvi put u Nišu

Udruženje biciklista Karavan Tim u sredu 18. maja organizuje “Tihu vožnju”. Okupljanje učesnika je od 17 sati na Trgu Kralja Milana, a polazak u 17:30 sati.

“Tiha vožnja” (eng. Ride of Silence) je intenacionalna biciklistička manifestacija koja se istovremeno održava u više od 320 svetskih gradova.

Cilj manifestacije je skretanje pažnje i podsećanje na bicikliste poginule i povređene u saobraćaju, što pomaže da se podigne svest među vozačima o potencijalnoj opasnosti koju predstavljaju.

Screenshot 9

Ove godine će se prvi put održati i u Nišu. Vožnja, ima karakter građanskog skupa, a ne trke ili sportske vožnje. Molimo vozače motornih vozila da pokažu razumevanje i toleranciju. Ovo je prilika da zajedno utičemo na stvaranje boljih uslova za vožnju bicikla u Nišu, kažu organizatori ove manifestacije.

Maršruta: Vožda Karađorđa, Kralja Stefana Prvovenčanog, Bulevar Nikole Tesle, Aleksandra Medvedeva, Bulevar 12. februara, Knjeginje Ljubice, Trg Pavla Stojkovića, Cara Dušana, Bulevar dr Zorana Đinđića, Bulevar Nemanjića, Sedmi Juli do Trga Kralja Milana gde se vožnja završava.

“Tiha vožnja” biće organizovana u sredu 18. maja. Okupljanje učesnika je od 17 sati na Trgu Kralja Milana, a početak vožnje u 17:30 sati.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com