Društvo

Niški studenti spremaju poklone za najmlađe sugrađane i mališane sa Kosova

NIŠKI FAKULTETI UDRUŽILI SNAGE KAKO BI IZMAMILI OSMEHE NAJMLAĐIMA

Povodom predstojećih praznika, organizuje se humanitarna novogodišnja akcija prikupljanja paketića koja traje do 27. decembra ove godine. Akciju su pokrenuli  niški fakulteti koji su se udružili kako bi usrećili što više mališana iz Niša i sa Kosova i Metohije. Sakupljanje priloga biće u kancelarijama Studentskih parlamenata. Svaki prilog koji uključuje slatkiše, slaniše, sokiće, igračke, školski pribor, knjige, slikovnice, bojanke, društvene igre ili bilo šta što bi obradovalo mališane je dobrodošao.

Potpredsednik SKONUS-a, Đorđe Petrović, objasnio je da Studentska konferencija univerziteta Srbije (SKONUS) i Studentski parlamenti univerziteta u Srbiji tradicionalno realizuju novogodišnju humanitarnu akciju namenjenu mališanima sa teritorije Srbije.

Ove godine, pored dece sa Kosova i Metohije, paketići biće uručeni i našim najmlađim sugrađanima i specijalizovanim institucijma čije je sedište u univerzitatskim gradovima s kojima SKONUS i Studentski parlament imaju saradnju. Ovo je šesta godina za redom kako studenti, pod okriljem SKONUS-a, daruju svoje najmlađe sugrađane, rekao je Petrović.

Predsednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Nišu, Denis Stojiljković, izjavio je da mu je veliko zadovoljstvo i čast da bude deo ovakve akcije i da ovo doba godine podseća na važnost zajedništva i saosećanja prema onima koji su najmlađi. Kroz ovu vrstu darivanja moguće je pokazati deci šta znači ljubav i briga.

Svi fakulteti će ove godine doprineti sakupljanju priloga za novogodišnje paketiće, a svaki fakultet će i organizovati različite događaje koji će pored dece i studentima ulepšati novogodišnje praznike. Moram priznati da mi je jako drago što su se predstavnici svih fakulteta odazvali ovakvoj humanitarnoj akciji, jer nam to zaista govori da naš Univerzitet gaji zaista dobre ljude velikog srca, izjavio je Stojiljković.

Potpredsednica Studentskog parlamenta Univerziteta u Nišu Marija Trailović, zadužena za humanitarni rad koja dolazi sa Medicinskog fakulteta, izjavila je da je baš ova humanitarna akcija omiljena među studentima, kao i da se ona sprovodi već godinama unazad, ali nada se da će ove godine biti jedna od najvećih i najkvalitetnijih akcija. Održaće se događaji poput predavanja, tribinakaraoke druženjaprikupljanje priloga u holovima Fakultetamaskenbala.

Trudićemo se da sadržaj paketića obuhvati visoko kvalitetne proizvode kao i da obezbedimo paketiće svim korisnicima socijalnih ustanova u Nišu i najmlađim pacijentima Univerzitetskog kliničkog centra Niš, a deo svih priloga namenjeno je deci na Kosovu i Metohiji, izjavila je Trailović.

Svi studenti niških fakulteta pozivaju ljude dobre volje da učestvuju i doniranju koliko mogu.

Piše: Katarina Stojiljković
SDL – STUDENTSKI DNEVNI LIST

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com