Društvo

“Tiha vožnja” u znak sećanja na poginule i povređene bicikliste

Udruženje biciklista “Karavan Tim” u sredu 17. maja organizuje “Tihu vožnju” (eng. Ride of Silence). Okupljanje učesnika je u 16 sati na Trgu Kralja Milana, a polazak pola sata kasnije. Ova manifestacija se drugi put organizuje u ovom delu Srbije, a međunarodnog je karaktera i održava se istovremeno u 320 gradova sveta.

Cilj ove biciklističke manifestacije je skretanje pažnje i podsećanje na bicikliste poginule i povređene u saobraćaju, što pomaže da se podigne svest među vozačima o potencijalnoj opasnosti kojoj su izloženi.

“Okupljanje, odnosno vožnja bicikala, ima karakter građanskog skupa, a ne trke ili sportske vožnje. Molimo vozače motornih vozila da pokažu razumevanje i toleranciju”, piše u saopštenju udruženja biciklista, “Karavan tim”.

Zbog  fudbalske utakmice između Radničkog i Partizana, koja se igra istog dana kada je vožnja planirana, u dogovoru sa Saobraćajnom policijom voziće se skraćena maršruta od one koju su organizatori planirali.

Nakon okupljanja na Trgu kralja Milana u 16 sati, kolona biciklista krenuće ulicama Generala Milojka Lešjanina, Knegonje Ljubice, preko Trga kralja Aleksandra, Trg Pavla Stojkovića, Dušanovom, Vojvode Mišića, Bulevarom Nemanjića, Sedmog jula do Gradske kuće gde se vožnja završava.

Duž navedene trase će doći do privremenog usporenja saobraćaja.
 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com