Izbori 2016

U GO Medijana glasalo samo oko 26 odsto birača

Na ponovljenim izborima za odbornike Skupštine Gradske opštine Medijana glasalo je duplo manje birača u odnosu na izbore održane 24. aprila.

Neposredno pred zatvaranje biračkih mesta u 20 sati izlaznost u GO Medijana je bila oko 26%, saopštila je opštinska izborna komisija. Poređenja radi, na izborima održanim 24. aprila izlaznost je bila preko 55%.

Na teritoriji GO Medijana upisano je 81 113 glasača koji su mogli da glasaju na 48 biračkih mesta.

Sva biračka mesta otvorena su na vreme jutros u 7 sati. Izbornoj komisiji GO Medijana do zatvaranja biračkih mesta nije prijavljena ni jedna nepravilnost.

Prve preliminarne rezultate Izborna komisija GO Medijana najavila je da će saopštiti večeras posle 22 sata.

Podsetimo, Upravni sud je poništio rezultate opštinskih izbora u Medijani zbog štampanja skraćenog a ne punog imena izborne liste “Ruska stranka – dr Miroslav Milosavljević”.

Pravo glasa imala je 81.113 birača, a zbog zakonske rezerve otštampano je 187 listića više. Greška u nazivu liste je ispravljena i na listiću je danas stajalo puno ime “Ruska stranka – dr Miroslav Milosavljević”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com