Društvo

Uspeli smo da sakupimo novac za malu Sofiju! Humanitarna akcija i dalje traje

Dragi prijatelji, USPELI SMO. Iznos od 122.456,70 evra je uplaćen „Necker“ bolnici u Parizu.

HVALA svim ljudima koji su učestvovali u ovoj akciji, objavila je Sofijina majka Bojana Milatović.


sofija-nikolic-fondacija-podrzi-zivot-1

„Sofija je pokazala da su se ljudi udružili bez obzira na veru, nacionalnost, političku opredeljenost, lične animozitete. Bili smo kao jedno i HVALA VAM NA TOME!“, napisala je na svom FB profilu Sofijna majka.

Kako ističe, zatvaranje fistula operacijom u Parizu je samo početak Sofijinog izlečenja.

 „To će joj omogućiti da ne bude vitalno ugrožena , da počne da jede na usta, jer se od rođenja hrani preko gastrostome. Sofija, takođe ima i stenozu kod glasnih žica, ali su lekari rekli da će tu operaciju pomeriti za 6 do 9 meseci. Ako glasne zice nisu permanentno oštećene, sa skidanjem stenoze, mozda će pustiti gla koji joj nismo od rođenja čuli. Ako sve ide svojim tokom, poslednja operacija koja je čeka za godinu do dve je laringoplastika, kojom bi različitim materijalima proširili grlo i spremili je za skidanje trahealne kanile. Najbolja prognoza je da će trahealnu kanilu nositi još 4 ili 5 godina“, objašnjava Bojana Milatović.

Ona podseća da iznos koji smo sakupili je sada za operaciju i predviđenih 40 dana oporavka.

„Prvi put kada smo dete sa 15 dana odveli u bolnicu, umesto 30 dana oporavak je trajao 3 meseca, nikada se ne znaju postoperativne komplikacije. Iznos koji smo sakupili sada je za operaciju i predviđenih 40 dana oporavka. Da li ce biti tako, to niko ne zna. Ako ostane duže, biće potreban dodatni novac. Sve buduće intervencije su jako skupe. Zbog toga SMS 5757 i dalje će biti aktivan kao i namenski računi“, dodaje Bojana.

sofija-nikolic

„Kao majka koja obožava svoje dete, mogu da vam kažem da i ako ne govori, njene oči govore. Ne može da jede ali zna čemu sluzi kašičica. Čak i da tako ostane, moju pametnicu naučiću da živi potpuno samouvereno bez obzira na probleme. Najveći muzičari su bili gluvi… Bitno je sada da se fistule zatvore i da operacija uspe. Moja je želja da 40-tog dana juri po hodniku bolnice a mi da se spremamo za povratak. Želim da joj i nekada čujem glas i zamišljam je kako jede tortu za svoj drugi rođendan.No, uspešnost operacije i daljeg toka je u rukama lekara, tu je sreća i neka viša sila, Bog ili kako god se zove“, navodi u pismu Sofijina majka.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com