Društvo

Najčešća imena: Nekada Radmila i Tomislav, sada Sofija i Luka

Nekada su najčešća imena u Nišu bila Radmila i Tomislav, a sada Luka i Sofija, pokazuju podaci popisa koje je objavio Republički zavod za statistiku

Statističari su objavili listu najpopularnijih muških i ženskih imena po decenijama i bitno se razlikuju od decenije do decenije.

Najčešća ženska imena 1940. godine i ranije bila su Radmila, Mirjana i Ljiljana, a dve decenije kasnije svojim ćerkama Nišlije su davali najčešće imena Vesna, Snežana i Slađana.

Od 1981. godine do 1990. godine najpopularnija imena bila su Jelena, Marija i Milena, a od 2001. do 2010. godine Anđela, Milica i Teodora.

Od 2011. do 2022. godine najčešće su novorođene devoječice dobijale imena Sofija, Dunja i Lena. Roditelji koji su dobili sinove 1940. godine i ranije, najčešće su im davali imena Tomislav, Miodrag i Aleksandar, a dve decenije kasnije Goran, Dragan i Zoran. Od 1981. do 1990. godine najpopularnija imena bila su Milan, Miloš i Marko, a od 2001. do 2010. godine Nikola, Luka i Petar. U periodu između dva poslednja popisa, odnosno između 2011. i 2022. godine, najpopularnija muška imena bila su Luka, Vasilije i Lazar.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com