Ekonomija

U Nišu zarade za 23.000 dinara manje nego u Beogradu

Prosečna neto zarada u decembru prošle godine iznosila je 53.456 dinara, a bruto sa porezima i doprinosima 73.641 dinar, saopštio je Republički zavod za statistiku. U Nišu su zarade za skoro 10.000 manje od ovog proseka, a za 23.000 dinara manje od prosečne zarade zaposlenog žitelja prestonice.

U odnosu na novembar, prosečna neto zarada bila je nominalno veća za 16,8 odsto, a u poređenju sa decembrom 2015. veća za 3,8 odsto, saopštio je republički Zavod za statistiku.

U saopštenju se navodi da je na rast decembarskih zarada uticala isplata zbog novogodišnjih i božićnih praznika što bi inače bilo isplaćeno početkom januara. Krajem godine isplaćuju se i zaostale zarade i  godišnji bonusi, što je takođe uticalo na ovo povećanje.

Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje filijale u Nišu je oko 30.000 nezaposlenih lica, a prosečna plata zaposlenih je 10.000 manja u odnosu na republički prosek. Statistika kaže i da prosečni Nišlija primi za 23.000 nižu platu u odnosu na prosečnog Beograđanina.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com