Društvo

Simulator čeonog sudara ustupljen Visokoj tehničkoj školi

Visoka tehnička škola strukovnih studija iz Niša dobila je od Agencije za bezbednost saobraćaja, simulator čeonog sudara. Simulator će biti od velike koristi, kako studentima tako i učenicima srednje Saobraćajne škole.

Na konferenciji za novinare u Medija centru, potpisan je sporazum o saradnji između Agencije i Visoke tehničke škole, a konferenciji je pored predstavnika, prisustvovao i gradski većnik za saobraćaj Igor Vojinović.

Veliko zadovoljstvo za nas je sto je Visokoj tehničkoj školi od strane Agencije ustupljen i simulator čeonog sudara, za koji verujem da će biti najpametnije moguće iskorišćen. Da će kroz praktična iskustava biti povećana realna iskustva važna za bezbednost saobraćaja“-rekao je Vojinović.

V.d. direktorka Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmina Milošević, skrenula je pažnju na značaj edukacije i informisanja učesnika u saobraćaju zbog efikasnije prevencije saobraćajnih nezgoda.

Svaku od aktivnosti koju Agencija sprovodi preventivno, ona to čini u saradnji sa Ministarstvom Unutrašnjih poslova. Kombinacija preventivnih i represivnih metoda, kao u Švedskoj, daje najbolje rezultate, u ovom slučaju kod nas je rezultat smanjene broja saobraćajnih nezgoda“-rekla je direktorka Agencije.

Direktorka Visoke Tehničke škole u Nišu Aleksandra Boričić, zahvalila je agenciji na ustupljenom simulatoru i istakla važnost osposobljenih saobraćajnih stručnjaka  u prevenciji bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

Akcija povećanja bezbednosti u saobraćaju

Cilj ove kampanje je povećanje bezbednosti dece i mladih u saobraćaju. Mi smo već u gradu dosta toga učinili ali uvek može više. Opremljene su skoro sve zone škola signalizacijom, horizontalnom i vertikalnom. Organizujemo predavanja, vršnjačku edukaciju i veliki čas za srednjoškolce kako bi kod njih razvili svest o rizicima nesavesnog ponašanja u saobraćaju“-ističe Vojinović .

Potpisivanje ovog sporazuma u skopu je akcije za povećanje bezbednosti u saobraćaju koja se danas održava u našem gradu. Održan je javni saobraćajno-obrazovni čas i predstava “Plačljivkova pravila u saobraćaju” za decu, kao i čas za srednjoškolce “Um na drum” koji ima za cilj podizanje svesti o bezbednosti mladih u saobraćaju.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com