Društvo

Predstavom za borbu protiv raka grlića materice

Povodom Evropske nedelje prevencije raka grlića materice Centar za devojke organizuje fandrejzing događaj u okviru koga ce biti izvedena predstava ”Ja sam emotivno biće’‘, delo poznate spisateljice Iv Ensler.

Tekstovi govore o različitim problemima sa kojima se suočavaju tinejdžerke širom sveta – identitet, nasilje, trgovina ljudima, izgled, seksualno opredeljenje.

Predstava je u petak, 16. decembra u Niškom kulturnom centru od 19h. Cena ulaznice iznosi 100 dinara za srednjoškolce i 200 din za ostale goste.

Sva prikupljena sredstva biće iskorišćena za aktivnosti  Evropske nedelje prevencije raka grlića materice koja se obeležava u poslednjoj nedelji januara.

Ulaznice će se prodavati na dan predstave od 18h u Niškom kulturnom centru.

fandrejzing

Crna statistika: U Srbiji svakog dana najmanje jedna žena umre, a četiri žene obole od raka grlića materice

Statistika kaže da se prema stopi oboljevanja od raka grlića materice, Srbija nalazi na četvrtom mestu u Evropi, dok se prema stopi smrtnosti od ove bolesti, naša zemlja nažalost, nalazi na drugom mestu.

„Dođite i pridružite nam se u borbi protiv raka grlića materice“, kažu u Centru za devojke – organizaciji koja osnažuje i informiše žene, devojke i devojčice na temu porodičnog i partnerskog nasilja, trgovine ljudima, ženskog zdravlja, kroz tazne radionice, konferencije i akcije.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com