Kultura

Pet nagrada niškom Akademskom pozorištu na 20. FAPS-u u Novom Sadu

Na upravo završenom 20. Festivalu Akademskih pozorišta Srbije u Novom Sadu, Akademsko pozorište SKC iz Niša je sa predstavom “ZEUS EX” osvojilo pet nagrada. Jedna od njih, najznačajnija, grand pri festivala za najbolju predstavu.

Niški ansambl je osvojio i nagradu za najbolju režiju koja je pripala, Milošu Cvetkoviću, druga nagrada za mušku ulogu pripala je Petru Ščepihinu, nagrada za najbolji kostim Ivani Savić, a za realizaciju tona i svetla Jovani Živanović i Petri Nešić. Ansambl SKC je komad uradio prema motivima drame Vudi Alena Bog,a u režiji Miloša Cvetkovića.

U ovoj komediji apsurda igra brojna ekipa mladih glumaca, među kojima su Petar Ščepihin, Miloš Unić, Petra Nešić, Jovana Živanović, Katarina Pešić, Nemanja Dimitrijević, Jovan Petrović, Matija Desančić, Ninoslav Živojinović, Nikola Miloš, Željka Stanković, Katarina Stojanović, Valentina Baktijarević, Tamara Ranđelović, Nina Aritonović, Nikolija Micić, Anđela Vlajković, Anđela Stojiljković, Milica Dimitrijević, Sofija Ristić i Barbara Savić.

Predstava je rađena po motivima teksta “Bog” Vudi Alena.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com