Kultura

Nova knjiga za decu pesnikinje iz Niške Banje

Nakon objavljenih pesama za decu, „Zeleni oblak“, „Najlepši osmeh“, zatim knjige na temu ekologije „Oaza sreće“, kao i slikovnice o Konstantinu Velikom, ovih dana izašla je iz štampe najnovija knjiga za decu, ali i za odrasle „Vesela veštica Nika“ pesnikinje i spisateljice iz Niške Banje Lele Stojanović.

Izdavač knjige je Laguna.

„Vesela veštica Nika dobila je od svoje praprapraprababe veštice Vesele Dobrice u nasledstvo zamak u gradiću Šmeku i pismo u kojem je stajalo da mora da ispuni sledeće: Da uvek bude ono što jeste, da živi u zamku, da ispuni zadatak od čijeg ispunjenja zavisi budućnost svih dobrih veštica na planeti Zemlji, kao i cele ljudske rase“, opisuje autorka.

Dodaje da će zabavni doživljaji vesele veštice Nike i njene mačke Veki, pokazati čitaocima da se najveća magija krije u činjenju dobrih dela.

Po rečima autora Lele Stojanović knjiga “Vesela veštica Nika” ima dva cilja, da čitoce zabavi ali i nauči, vrati ili održi u činjenju dobrih dela.

U planu je promocija knjige „Vesela veštica Nika „širom Srbije u školama i bibliotekama u narednim mesecima ali i tokom godine, a do tada, šta drugo nego biti u zadatku kao što su Vesela veštica Nika i njena mačka Veki, zaključuje Lela Stojanović.

Jedno od dobrih dela koje Lela Stojanović čini je njeno učešće u humanitarnim akcijama širom Srbije. Pre nekoliko godina bila je deo humanitarne akcije u Zaječaru gde je po njenom tekstu „Priča o sreći“ igrana humanitarna predstava, a sav novac bio je namenjen za decu sa Daunovim sindromom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com