Društvo

Nišlije reciklirale staklenu ambalažu

Nišlije su danas imale priliku da se oslobode svojih ambalaža od stakla, a da zauzvrat dobiju simbolične poklone. Javno komunalno preduzeće Mediana je organizovalo sakupljanje staklene ambalaže na dve lokacije – kod Palilulske rampe i pijace u Durlanu.

Sve Nišlije koje su tri ili više kilograma staklene ambalaže donele do Palilulske rampe ili Durlanske pijace, od JKP Medijana i kompanije Sekopak dobile su simbolične poklone.

Akcija “Donesi staklenu ambalažu i poklon potraži” organizovana je kako bi se skrenula pažnja nišlija na važnost primarne reciklaže, navodi v.d. direktora Mediane Dragoslav Pavlović.

“Primarna selekcija je nešto čemu težimo i ona bi u narednom periodu trebalo da se razvija između JKP Medijana i Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Niša kroz podelu amabalaža za prikupljanje primarno selektovanog otpada.”, navodi Pavlović.

Projektom koji je završen pre dve godine plave kante za reciklažni otpad podeljene su građanima koji žive u opštini Palilula i Pantelej.

Radimo na projektu sa EU oko nabavke novih količina “plavih kanti” za reciklažni otpad, koje bi treblao da se podele po drugim opštinama i da se tako pokriju udarne tačke.“, objašnjava Pavlović.

Osim sakupljanja staklene ambalaže na dve lokacije u gradu, u Osnovnoj školi Car Konstanitn odigrana je dečija predstava pod nazivom “Prljavo i čisto nije isto”, koja ima za cilj podizanje svesti kod najmlađih na zabavan i edukativan način.

Podsetimo, ova akcija započeta je krajem avgusta, kada je na takođe dva punkta u gradu prikupljeno više od 3 tone stakla.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com