Društvo

Otrovan pas: Meštani se boje da je zatrovano dečije igralište?

“Pomor pasa” u niškoj ulici Dušana Popovića na dečijem igralištu, tako su meštani niškog naselja Crvena Zvezda nazvali situaciju koja im se dešava, ne prvi put. Našoj redakciji obratila se sugrađanka koja nam je dostavila slike otrovanog psa, na samo nekoliko metara od dečijeg igrališta. Roditelji mališana su zabrinuti jer tvrde da otrova ima po čitavom terenu.

Pas je otrovan cijanidom u ono šro me još više brine jeste kako se u Srbiji bezbedno uklanja opasan otrov sa dečijeg igrališta. Žao mi je što nisam stigla da slikam pranje lopate da se ne zatruje kamion. Oni su se svi oprali jedino je dečije igralište ostalo zatrovano. Gde će nam se deca sutra igrati?”, pita Sanja Pešić, koja živi u niškoj ulici Dušana Popovića.

13839956 1060844520619108 1943569234 o

U Policijskoj upravi Niš potvrdili su za Niške Vesti da imaju ovakvu prijavu.

U subotu 30. jula u 20 sati imali smo ovakvu prijavu. Kada su naši pripadnici izašli na teren, tamo smo već zatekli Komunalnu policiju. Sve ovo prijavljeno je Osnovnom javnom tužilaštvu, a rad na slučaju se nastavlja”, potvrdili su za naš portal u niškoj policiji.

Osnovno javno tužilaštvo radi na slučaju, potvrdili su za Niške Vesti.

Policija radi operativno na terenu, kada bude u naše tužilaštvo stigao izveštaj, biće podneta i odgovarajuća krivična prijava. Krivična prijava još uvek nije podneta i mi trenutno ne možemo da damo više informacija u vezi sa ovim slučajem”, rekla je Olivera Mijalković, ispred Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu.

Po rečima PR komunalne policije Milana Đorđevića, ova policija nema nadležnosti kada je trovanje pasa u pitanju. Mogu da obezbede mesto ali ne i da postupaju.

13681786 1060844477285779 159353344 o

Otrovanog psa odnela je JKP “Mediana”, po nalogu Komunalne policije.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com