Društvo

Udruženje PIT: Čitač čipova pasa dostupan 24/7

Nišlijama je dostupan čitač čipova za pse, 24 sata, sedam dana u nedelji.

Kako napominju u Udruženju PIT koje je i došlo na ovu ideju, čitač čipa će se nalaziti u poštanskom sandučetu u ulici Stanoja Bunuševca 117, lokal C i biće dostupan svima kada zatreba, bilo da je noć ili dan.

Kako ne bi došlo do krađe ili zloupotrebe, i lokal i sanduče sve vreme snimaće sigurnosna kamera. 

Jednom kada je životinja čipovana, ona poseduje jedinstveni kod. Ovaj kod je zapravo identifikacioni broj koji se zajedno sa informacijama vlasnika unosi u bazu podataka. Mikročip se može očitati upravo pomoću specijalnog čitača (skenera), a nakon toga treba samo pronaći identifikacioni broj u bazi podataka i vratiti životinju vlasniku.

Nažalost, a nekad i na sreću, nisu retke situacije u Nišu, da u sred noći bude potreban čitač čipa. Fejsbuk grupa “Stop masakru nad životinjama u Nišu” i bukvalno je zatrpana objavama Nišlija koji su naišli na ranog psa ili mešanca koji luta ulicama, a u tom trenutku, primera radi, nije otvorena ni jedna Veterinarska stanica. Upravo iz tih razloga je i postavljen čitač čipova. Kako bi se ustanovilo ko je vlasnik i kako bi pas što pre došao do svog gazde.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com