Kultura

Zvuci sveta u Parku Svetog Save (FOTO)

Preko hiljadu gledalaca uživalo je sinoć u melosu sa različitih strana sveta u Parku Svetog Save, a u okviru druge večeri 10. Međunarodnog studentskog festivala folklora.

Skoro dva sata na bini su se smenjivali plesni nastupi naroda Kolumbije, Kipra, Bugarske i KUD “Abraševića“ iz Prilužja kod Kosovske Mitrovice.

Posebnu pažnju Nišlija privukle su narodne nošnje u kojima su gosti iz dalekih zemalja predstavili svoje države, te su mnogi njihovo prisustvo iskoristili za fotografisanje.

Treće veče 10. Međunarodnog studentskog festivala folklora održaće se na tri različite lokacije, u tri različite opštine: Bela Palanka (pozornica na Vrelu), Vladičin Han (Sportski centar) i Knjaževac (Letnja pozornica). Sva tri koncerta počinju u 20:30 sati.

Ansambli iz Argentine, Moldavije i Poljske će nastupiti u Knjaževcu, ansambli iz Portorika, Rumunije i Crne Gore u Beloj Palanci, a ansambli iz Kolumbije, Kipra i Bugarske u Vladičinom Hanu.

Poslednje veče biće održano takođe u Parku Sveg Save, na platou ispred Hrama cara Konstantina i carice Jelene, u četvrtak, 20. jula, sa početkom u 20 sati i 30 minuta.

Organizator 10. Međunarodnog studentskog festivala folklora je SKC Niš, a suorganizator Gradska opština Medijana.

Navedeni koncerti uvod su u „Medijana fest 2017“, kulturnu manifestaciju koju svake godine organizuje najveće niška opština, a koja počinje ovog vikenda.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com