Sport

Zvezda ubedljivo savladala Radnički za prolaz u polufinale Kupa Radivoja Koraća

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su savladali ekipu Radničkog rezultatom 107-67 i plasirali se u polufinale Kupa Radivoja Koraća.

Ekipa Radničkog silovito je startovala utakmicu i u jednom trenutku vodila je protiv favorita čak 12 poena razlike.

Crvena zvezda je uhvatila ritam i na kraju prve četvrtine smanjila prednost Radničkog na svega 3 poena.

Druga četvrtina, više nego ubedljivo, pripala je košarkašima Crvene zvezde, pa je rezultat na kraju poluvremena bio 60-42 u njihovu korist.

I pored velike borbe košarkaša Radničkog do kraja meča nije bilo iznenađenja. Iskusnija Zvezda je držala svoj ritam i na kraji su, zasluženo, pobedili sa 40 poena razlike.

Najefikasniji u timu Crvene zvezde bio je Kevin Panter sa 23 poena, dok je u timu Radničkog najbolji bio Slobodan Dunđerski koji je ubacio 14 poena.

Goran Vučković, trener KK Radnički

Interesantan podatak je da 26-godišnji trener Radničkog Goran Vučković nije bio rođen kada je Dragan Šakota, trener Crvene zvezde, osvojio svoj prvi Kup Radivoja Koraća.

“Čast je bila igrati protiv tima koji vodi Šakota i voditi nakon prve četvrtine. Ovo je veliki podstrek za dalji rad. Odigrali smo čvrstu utakmicu i dali sve od sebe”, izjavio je Vučković.

Trener Crvene zvezde Dragan Šakota kazao je da uvek mora da postoji respekt prema protivniku.

Dragan Šakota, trener KK Crvena zvezda

“Čovek nauči u toku trenerske karijere da svako može da igra. Respekt treba da postoji i priznajem želju mladih igrača da se dokažu. Uvek postoji entuzijazam i želja da se pobedi jači od sebe”, poručio je Šakota.

U drugom meču, prvog dana Kupa Radivoja Koraća, sastaju se Mega Bemaks i užička Sloboda.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com