Turizam

Zlatibor svrstan u prvu kategoriju turističkih mesta

Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije odlučilo je da, nakon procene obima turističkog prometa u prethodne tri godine i utvrđenog stepena izgrađenosti komunalne, saobraćajne i turističke infrastrukture naseljenog mesta Zlatibor, taj deo opštine Čajetina proglasi turističkim mestom prve kategorije.

Rukovodstva Opštine Čajetina i Turističke organizacije Zlatibor ocenjuju da je ovo još jedna potvrda da su sva ulaganja u razvoj turističke privrede opštine i Zlatibora doprinela da Zlatibor bude prepoznat kao jedan od vodećih turističkih lokaliteta u Srbiji i u regionu, uz činjenicu da je zlatiborska gondola, najduža te vrste na svetu, svetska turistička atrakcija, saopštila je Informativna služba Opštine Čajetina.

Foto: Opština Čajetina

Područje turističkog mesta Zlatibor obuhvataju tri celine:

  1. Zlatibor centar (u okviru koje se, između ostalih, nalaze podceline Palisad, Кraljeva voda i Tržni centar Zlatibor),
  2. Zlatibor naselje (koje obuhvata naselja Golija, Sloboda, Jelena Anžujska, Obudovica i druga) i
  3. Zlatibor periferija (naselja Zova, Oko, Кaraula, Rujan i dr).
Foto: Opština Čajetina

Saglasno Zakonu o turizmu rešenje o razvrstavanju naseljenog mesta Zlatibor u prvu kategoriju turističkih mesta Srbije izdato je sa važnošću od tri godine.

Foto: Opština Čajetina
Foto: Opština Čajetina/I.Strahinic

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button