Društvo

Zgrade u Ulici Majakovskog dobijaju stanare kroz mesec dana?

Socijalne stanove u ulici Majakovskog dobiće 15 porodica iz sela Mramor i Krušce koje su zbog klizišta izgubile krov nad glavom. Ipak, ti stanovi se neće smatrati njihovom svojinom sve dok Vlada ne donese određene propise, rečeno je na gradskom veću.

Stanovi u ulici Majakovskog veličine su od 30 metara kvadratnih do 77. Od broja članova porodice zavisiće i to koji će im stan, tačnije koje veličine pripasti.

Porodice koje se u stanove budu uselile neće odmah postati i njihovi vlasnici. Koliko će čekati da stanovi postanu njihova svojina zavisi od toga kada će Vlada Srbije da donese odgovarajuće propise.

Prema rečima gradskog većnika Svetozara Aleksova, neophodno je da Vlada ova klizišta proglasi elementarnom nepogodom. Sledeći korak je definisanje granica područja koje treba proglasiti klizištem, što je obaveza nadležnih u Gradu. Nakon toga, predlog se šalje Vladi Srbije.

Ipak, ono što se može reći jeste da će porodice ključ u ruke dobiti nakon što se pojedine odluke usvoje u Skupštini Grada, a, prema najavama, to će se desiti u roku od mesec dana. Porodice neće plaćati kiriju, a njihova obaveza biće da redovno izmiruju troškove. Izveštaj o izmirivanju obaveza podnosiće jednom godišnje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com