Društvo

Gradonačelnica o jučerašnjem protestu stanara koji su izgubili krov nad glavom: Grad je uradio sve što je mogao

Devet porodica iz Niša koje su ostale bez krova nad glavom pošto je aprila prošle godine vatra progutala montažne barake u kojima su živeli u ulici Alekandra Medvedeva, okupile su se juče na zgarištu i tu postavile šator, u znak protesta što grad još nije rešio njihovo stambeno pitanje.

Stanari nekadašnjih „Gradjevinarovih“ baraka najavili su da će boraviti i i spavati na tom mestu, kako bi podsetili gradsku vlast na muku koja ih je zadesila i na to što se već skoro godinu i po dana nemaju svoj dom.

Nakon što je jedna od porodica, neposredno nakon požara, odbila ponudjeni gradski socijalni stan, Sotirovski je saopštila da neće nuditi stanove preostalim porodicama, već da će grad za svaku porodicu izdvojiti po 250.000 dinara. Gradonačelnica kaže da ne zna od koga porodice očekuju da im reši stambeno pitanje.

“Grad je uradio sve što je mogao vrlo brzo posle požara prošle godine. Porodicama smo najpre ponudili stanove koji su pravi gradski stanovi. Porodice su odbile tu našu pomoć, a onda smo otišli korak dalje i dali im po 250.000 dinara, kao Grad, a takođe su određene svote novca davale i gradske opštine i Crkva. Tu smo za sada stavili tačku. Ne znam od koga porodice očekuju da mogu da reše stambeno pitanje. Oni nisu živeli u gradskim stanovima, već u stanovima čiji je vlasnik bio građevinar koji je sada u stečaju. Čak nisu bili ni vlasnici stanova, nego njihovi korisnici. Hteli smo da pomognemo, imali sastanke u Gradskoj kući, kada je bilo i svađe među njima u vezi sa brojem članova porodice i veličinom stana koji bi dobili. To bi bili stanovi uz zakup, sa minimalnom cenom zakupa, preko Centra za socijalni rad. Jednom kad se ponudi , a zvanično odbije, povratka na to što je ponuđeno nema”, jasna je bila gradonačelnica.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com