Društvo

Gradonačelnica: Porodici Karimanović ponuđen stan, mesečni zakup bi pokrio Centar za socijalni rad

Porodica devojčice iz Niša koju je oteo i zlostavljao Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin, na gradskom konkursu za prodaju ili davanje u zakup takozvanih socijalnih stanova nije ispunila uslove, jer nema nikakvih primanja. Međutim, gradonačelnica je istakla da je porodici ponuđen jedan od stanova u centru Niša, za koji je Igor Jurić iz fondacije “Tijana Jurić” rekao da je “neuslovan”.

“Ja sam spremila fotografije da vam pokažem kako izgleda, sasvim je pristojan, na jako dobroj lokaciji, pomogli bismo im i simboličnim zakupom od 7.000 dinara, a to bi verovatno pokrio Centar za socijalni rad. Žao mi je što je ova stvar dospela u javnost na ovaj način i želi da se ispolitizuje, Jurić mi je pisao poruke da želi da štrajkuje ukoliko se ne ispune zahtevi. Te njegove opaske su dolazile preko mreža, a ne lično”, rekla je Dragana Sotirovski.

Međutim, Igor Jurić je na mrežama napisao da je taj stan u potkrovlju i da je “neuslovan” jer prokišnjava i trenurno je bez grejanja.

“Da li je stan u potkrovlju sa krovom koji prokišnjava i bez grejanja ono što ste u martu obećali Moniki gospođo Sotirovski ? Da li ćemo detetu pomoći i omogućiti dostojanstven život ili ćemo da je vratimo u rupu sličnu onoj iz koje je jedva živa izašla ? Sramota me je. A vas ?”, Jurić je napisao na svoj Twitter nalogu.

Gradonačelnica objašnjava da je Karimanovićima ponuđen stan od oko 50 metara kvadrata koji se nalazi u blizini parka “Čair”, a koji prema njima rečima, izgleda veoma pristojno. Dodala je i da ne razume zašto nisu prihvatili tu ponudu jer bi im taj zakup od 7.000 na mesečnom nivou svakako pokrilo socijalno osiguranje. Ona je dodala da Karimanoviće nije upoznala lično za svo ove vreme i da nisu dolazili da se obrate za bilo kakvu pomoć, iako oni to demantuju.

“Jurić je bio na razgovoru, razgovarali smo kako da pomognemo porodici Monike Karimanović, dogovorili smo se da joj pomognemo, oni su tražili da im rešimo stambeno pitanje, predlog je bio da oni konkurišu za zakup stana u Duvaništu, međutim, s obzirom na to da nisu imali uslova za stan, Gradska stambena agencija im je bez konkursa ponudila drugi stan, od 57 kvadrata, gde ne bi konkurisali i čak je i taj zakup jeftiniji od Duvaništa. U tom stanu živi tročlana porodica, me je je iznenadilo neprijatno što je gospodin Jurić odbio taj stan jer je neuslovan”, objašnjava Sotirovski.

Podsećamo, iz JP „Gradska stambena agencija“ Niš istakli su da je porodici Кarimanović ponuđen stan u zakup na lokaciji u ulici Filipa Višnjića u naselju Čair u Nišu.

“U pitanju je dvosoban stan površine 57m2. Prethodni zakupac ovog stana, koji je oko četiri godine živeo u njemu sa tročlanom porodicom, ponudio je da porodici Кarimanović ostavi na poklon grejna tela koja je sam kupio, s obzirom da u stanu nema parnog grejanja. Zakupnina ovog stana na mesečnom nivou je oko 70 EUR (u dinarskoj protivvrednosti), odnosno, značajno je manja od tržišne vrednosti na ovoj lokaciji“, ističu.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com