Ako vam plejer ne radi kliknite ovde...

Servisne informacije

Vozači i pešaci – oprezno u jutarnjim i večernjim satima zbog leda na kolovozu!

Dragoslav Pavlović, direktor JKP “Mediana” upozorava vozače koji odlaze kolima na posao ili kreću na put da budu oprezni tokom vožnje posebno u ranim jutarnjim i večernjim satima kada je temperatura ispod nule i daleko niža od temperature u toku dana i kada se na kolovozu, zbog topljenja snega, stvara tanak sloj leda.

„Zbog topljenja snega koji se nalazi sa strane, kolovozi postaju mokri i na njima se nalazi voda. Ona se u ranim jutranjim ili večernjim satima ledi što otežava kretanje vozila po kolovozu, pa bih ovim putem uputio apel vozačima da budu oprezni u ovakvim situacijama“, kaže Pavlović. „Naše ekipe će, svakao, svake noći baciti manje količine soli pre svega na ulicama prvog i drugog prioriteta kako bi odmah u jutarnjim satima led mogao da počne da se topi“, ističe Pavlović i dodaje da i pored toga vozači moraju da budu na oprezu.

Pavlović naglašava da i pešaci u ovakvim vremenskim uslovima budu oprezniji dok se kreću trotoarima. Mada su oni solidno očišćeni, na delovima trotoara gde se nalaze oluci privatnih kuća ili zgrada zbog topljenja snega bude vode koja se u toku noći pretvara u led.

„Mi smo dužni da očistimo javne gradske površine ali su građani dužni da očiste trotoare ispred svojih kuća ili lokala kako bi se olakšalo kretanje pešaka“, kaže Pavlović.

Iz Štaba zimske službe savetuju građane da na ovakvim mestima ispred svojih kuća bace ili malo soli ili malo pepela kako bi se sprečile nezgodne situacije koje mogu da ugroze bezbednost građana.

Prema rečima Dragoslava Pavlovića, direktora JKP „Mediana“ koje je zaduženo za čišćenje ulica u gradu, sve ekipe su na svojim lokacijama i čiste ulice. Glavne sobraćajnice su očišćene, radi se o ulicama prvog i drugog stepena, a to su bulevari, trgovi i mostovi, dok se uveliko čiste ulice trećeg i četvrtog reda. On dodaje da se uskoro očekuju nove padavine, ali ih to neće iznenaditi jer su sve ekipe na terenu kako bi ulice bile čiste.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close