Društvo

Veseli maturanti plesom u centru Niša oprostili se od srednje škole

Više od hiljadu učenika završnih srednjih škola, u belim i crvenima majicama, plesali su danas na Trgu kralja Milana uz zvuke Štrausovog “Slepog miša” za kraj detinjstva i početak zrelijeg doba. Uz taktove kadrila, valcera, ali i nešto popularnijeg tehno ritma, kao i tradicionalnog srpskog “robot kola”, maturanti su 12. put zaredom poslali jasnu poruku ljubavi i tolerancije.

Tačno u podne usledio je pozdrav za sve niške škole uz poziv za ples. Korake kadrila i koreografiju, sada već bivši školarci vežbali su, kažu, u svojim školama poslednjih mesec dana, a performansu na Trgu, prethodila je glavna proba na stadionu “Čair”.

Iako ne kriju sreću što je škola “napokon gotova”, rastanak od drugara ipak im je, kažu, teško pao.

“Emocije su me savladale. Žao mi je što napuštam društvo, nedostajaće mi drugari, ali to je prosto tako i drago mi je što idem dalje. Danas smo tužni, ali već sutra nastavljamo da spremamo prijemne ispite kako bi upisali ono što želimo”, kaže Tomanija Jevtić, iz Trgovinske škole.

Uz čestitke za uspešan završetak škole, đake je pozdravio i gradonačelnik Niša Darko Bulatović, poželevši im sreću i uspeh u daljem životu.

“Svi kažu da je najlepše đačko doba, ali ja želim da vam poručim da je ovo dobo u koje ćete sada da zakoračate najlepše, jer ga vi sami stvarate i kreirate”, rekao je Bulatović.

Podrška je stizala i od roditelja, rođaka i prijatelja koji su ponosno fotografisali svoje najbliže.

Ideja ove manifestacije osmišljene u Sloveniji 2001. godine, koja je u Srbiju dovedena 2006, jeste povezivanje mladih kroz ples i muziku.

Uz program koji se preko radija istovremeno emituje na trgovima u svim gradovima, maturanti plesom šalju poruke nenasilja, tolerancije, mira i zajedništva.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com