Društvo

Niški maturanti plesali tradicionalni kadril! (FOTO + VIDEO)

Niški maturatni srednjih stručnih škola i gimnazija plesali su tradicionalni maturantski kadril na Trgu kralja Milana. Obučeni u crvene i plave majice, skladno, kao jedan, uz muziku Štrausove operete “Slepi miš” sa maturantima, kako kažu od Berlina do Istanbula, tačno u podne plesom su obeležili jedan bitan period svojih života.

Ove godine na Trgu kralja Milana okupilo se oko 1700 maturanata iz 18 škola, a kao gost, ove godine, pridružila se i Ekonomska škola iz Doljevca.

Razdragani i nasmejani, pištaljkama i aplazuima pozdravili su se sa školskim danima.

“Ove godine, kao i do sada, u Nišu pleše najveći broj maturanata u Srbiji. Malo smo kasnije krenuli sa obukom, ali oni su to sve jako lepo uvežbali. Prosečno su imali nekih 6 do 7 časova školskih”, rekla je Jelena Aleksić, ispred plesnog kluba “Bum 018”.

https://www.facebook.com/NiskeVesti.rs/videos/289900085251990/

Podršku u organizaciji plesa, koji od 2006. godine celog života pamte svi maturanti u Nišu, dao je Grad Niš i Kancelarija za mlade.

“Podržavamo ovakvu aktivnost jer obuhvata veliki broj mladih, koji ulaze u jedan ozbiljniji period svog života. Sve ovo je do sada njima i bio ples i želimo da tako i ostane”, poručio je Stevan Živković iz Kancelarije za mlade.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com