Društvo

Uvećana sredstva u gradskom budžetu za građevinske radove

Gradsko veće danas je usvojilo rešenje o izmenama programa o izmenama programa uređivanja građevinskog zemljišta i održavanja komunalne za 2021. godinu u cilju povećanja budžetskih sredstava na određenim pozicijama u programu. Grad će za građevinske radove u Nišu izdvojiti još 73 miliona dinara.

Radi se o pozicijama koje će biti namenjene izgradnji objekata vodosnabdevanja i kanalizacije, kao i objekata zdravsta i socijalne zaštite. Budžetska sredstva za vodovodnu mrežu uvećana su za 40  miliona dinara, za kanalizacionu mrežu 25 miliona, 5 miliona dinara za objekte vrtića i 60 miliona za narednu godinu za objekte zdravstva.

„U toku ove godine započeće izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže u ulicima Vojvode Gojka i Vrbaskoj čime će se napokon rešiti dugogodišnji problem izlivanja atmosferske kanalizacije u tom delu Niša. Vodovodnoj mreži će prethoditi izgradnji saobraćajnice i dva kružna toka, gde će se rešiti i pitanje  projekta „Novi Niš“, odnosno kompletnog naselja“, izjavila je Katarina Radenković iz Kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj i projekte.

Ona je najavila da će započeti i realizacija izgradnje ambulante u Brzom Brodu.

„Radi se o većoj invensticiji koju ćemo započeti u ovoj godini. U toku je završetak projektne dokumentacije, a vrednost invensticije je oko 60 miliona dinara“, rekla je Radenković.

Gradsko veće uvećalo je za pet miliona dinara invensticiju za radove na izgradnji obdaništa u Novom Selu i Brzom Brodu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com