Društvo

USPEŠAN LOV: Predatori dolijali!

Osam šakala i jedna lisica plen su današnje akcije lova na predatore Lovačkog udruženja “Niš”. Ukupno 29 lovaca u subotu je na području naselja Vinik i Gornji Komren krenulo sa nekoliko polaznih stanica. Ovaj ulov smatra se prosečnim, kažu zadovoljno lovci.

Ustreljeni šakali su propisno obeleženi i poslati na ispitivanje u Veterinarski institut u Nišu.

“Lokacija koja je pokrivena ove subote je Vinik i Gornji Komren. Uspešno smo završili lov na predatore. Lovio se vuk, šakal i lisica. Naša grupa je ulovila pet šakala. On je u ekspanziji i njega ima najviše na terenu “, kaže Nenad Jovanović, predsednik sekcije Gornji Komren Lovačkog udruženja “Niš”.

Ustreljeni šakali su obeleženi i poslati na ispitivanje u niški Veterinarski institut.

“Svi predatori koji u toku februara budu ustreljeni budu vidno obeleženi i poslati na ispitivanje u Veterinaski institut u Nišu. Tamo se rade ispitivanja na besnilo, proverava se čime su se hranili i koliko su u njihovoj ishrani zastupljene divljači. To je naša obaveza prema državi”, rekao je Nebojša Rajković, lovočuvar Lovačkog udruženja “Niš”.

Veliku štetu niškom lovištu donosi šakal. On uništava sve pred sobom čak i plemenite vrste divljači.

“Ove akcije na predatore su odlične jer na ovaj način spasimo veliki broj divljači. Ide nam proleće i potrebno je da u ovom reproduktivnom periodu plemenite divljači bude više. Šakal je uništava sve pred sobom od fazana do srna”, rekao je Rajković.

Lovci će se okupiti i narednog vikenda, jer akcija lova na predatore traja do karaja februara.

Foto: Danijel Stanković

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com