Društvo

Jeleni i košute jure planinama oko Niša (VIDEO)

Pet grla jelena i košuta otisnulo se danas ka planinama oko Niša. Oni su dopremljeni iz Vojvodine i prvi su novi “stanovnici” okoline Niša. Tokom februara očekuje se dopremanje novih grla, rekao je za Niške Vesti Bratislav Ćirković, predsednik Lovačkog Saveza Srbije.

“Predviđeno je da u naredne tri godine bude naseljeno po dvadesetak jedinki jelena i košuta. Današnji jeleni su pristigli iz lovišta Karakuša Javnog preduzeća Vojvodinašume a isporučuju se i iz lovišta Srbijašuma”, precizan je Ćirković.

Naseljavanje jelena i košuta je deo reintrodukcije jelenske divljači u lovištu Nišava koje sprovodi Lovačko udruženje NIŠ uz podršku Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede – Uprave za šume.

Ovo je deo globalnog naseljavanja jelena u lovišta centralne Srbije. Do sada je već naseljen veliki broj jelena i košuta u Užicu, na Zlatiboru, Novoj Varoši, Kraljevu, Kopaoniku a očekuje se tokom narednog meseca i u Knjaževcu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

7 Komentara

  1. Prvo su ih sve pobili pa ih malo nasele da bi ih jednog dana lovili i opet istrebili

  2. lepo svaka cast. da se ja pitam ovo je trebalo cipovati da se uhvate lovokradice i kad par njih odu na robiju posle vredi naseljavanje kosuta

    1. Nevenka

      Sve je to lepo zamisljeno,a ko kontrolise lovce i krivolovce,znam da su ubijali labudove na Nisavi,misleci glupaci da se najedu i da budu labudovi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com