Društvo

Umesto montažne nadzemna etažna javna garaža kod škole Sveti Sava?

Opozicija i pojedinci iz vlasti su na sastanku šefova odborničkih grupa Skupštine grada Niša izvršili pritisak na predstavnike skupštinske većine koja je obećala da će deo plana generalne regulacije u vezi sa montažnom garaže u dvorištu osnovne škole “Sveti Sava” putem amandmana biti povučen sa dnevnog reda na sednici Skupštine Grada Niša 23. marta.

Međutim na delu ovog prostora, ukupne površine 6000 metara kvadratnih, trebalo bi da nikne nadzemna etažna garaža. S jedne strane bila bi omeđena osnovnom školom Sveti Sava, parkom, ulicom Branka Krsmanovića i Vizantijskim bulevarom.

“Zadovoljan sam ishodom današnjeg sastanka, međutim, ostaje 3.000 kvadrata za izgradnju trgovinskog centra. Moja borba da se ova lokacija vrati gradu traje već dvanaest godina i evo konačno se privodi nameni, ali prvobitna ideja je bila izgradnja obdaništa. Ovo je sveto mesto pored hrama Svetog cara Konstantina i carice Jelene, pored škole i treba objekat ipak posvetiti deci”, ističe Branislav Jovanović odbornik koalicije “Niš, moj grad”.

Jovanović objašnjava da je nekome iz vlasti bila namera da se pored trgovinskog objekta koji treba da se gradi postavi “gvožđurija” kako naziva montažnu garažu koja je planirana.

“Ono čime smo mi razočarani je stav vlasti da para nema za izgradnju obdaništa, a da, kako smo čuli, ima za izgradnju garaže koja bi bila u vlasništvu Grada tj. JKP “Parking servis”, a znamo da od prihoda iz tog javnog preduzeća Grad nema nikakve koristi”, naglašava Jovanović.

Pored brojnih tržnih centara, Nišu još jedan u nizu ništa ne znači, kaže Jovanović i ističe da su na još osam lokacija koje je ranije predložio preko potrebna obdaništa.

“I ne samo tu nego i čuvena rupa preko puta opštine Medijana bila bi idealna lokacija za obdanište. Znamo da za upis u niška obdaništa čeka preko dve i po hiljade dece i da Novi Sad iako nije duplo veći ima duplo više upisane dece u obdaništa za razliku od Niša”, zaključuje Jovanović.

Žitelji ovog dela grada su takođe protiv da se na ovom mestu podiže javna garaža, a tom stavu pridružio se nekadašnji predsednik GO Medijana Dragoslav Ćirković, šef odborničke grupe “Niš moj grad”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com