Društvo

Ulice u Nišu dobile svoju knjigu

Za ljubitelje istorije grada Niša dobra je vest da je odnedavno u prodaji knjiga „Ulice i trgovi grada Niša“, autora Milana Dimitrijevića i Živojina Stanisavljevića.

Prema rečima Milana Dimitrijevića, knjiga predstavlja antologiju svih ulica u gradu i pravu riznicu zanimljivih podataka.

„U knjizi je obrađeno 1.500 niških ulica u tri veka, od turskog doba do današnjih dana. Opisan je nastanak ulica, menjanje izgleda ulica i njihovih naziva“, izjavio je Dimitrijević.

Kako je kazao Dimitrijević, autorima su bile potrebne oko dve i po godine da sve podatke o ulicama sakupe i objave na jednom mestu.

Foto: B. Lj.

„Ideja o objavljivanju knjige nastala je spontano, zato što smo u jednom trenutku shvatili da raspolažemo sa mnogo zanimljivih podataka koji se odnose na ulice u gradu. Živojin Stanisavljević bio je načelnik urbanizma u Nišu, a ja sam dugi niz godina radio u Direkciji za izgradnji grada Niša, rekao je Dimitrijević.

On je kazao da je štampanje knjige pomogao grad Niš, a trenutno se može kupiti jedino kod autora.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com