Društvo

Za udruženja OSI iz budžeta grada 22 miliona, za boračka udruženja pet miliona

Grad Niš raspisao je konkurs za finansiranje i sufinansiranje programa za ostvarivanje javnog interesa koje realizuju udruženja osoba sa invaliditetom u oblasti socijalne zaštite i za realizaciju tog programa iz budžeta grada Niša biće izdvojeno 22 miliona dinara.

U pozivu koji je objavljen na zvaničnom gradskom sajtu navedeno je da će udruženja osoba sa invaliditetom za realizaciju programa moći da dobiju najviše 1,5 miliona dinara.

Cilj konkursa je jačanje kapaciteta udruženja i organizacija osoba sa invaliditetom za realizovanje programa, unapređenja socijalne zaštite od interesa grada, poboljšanjem i unapređenjem položaja osoba sa invaliditetomi njihovih porodica. Cilj konkursa je takodje podsticanje i razvoj usluga socijalne zaštite, poboljšanje njihovog kvaliteta i poboljšanje položaja najugroženijih grupa građana.

Grad Niš raspisao je i konkurs finansiranje i sufinansiranje programa koje realizuju udruženja u oblasti boračko-invalidske zaštite.

Za realizaciju tih programa iz budžeta grada biće izdvojeno pet miliona dinara.

Konkurs ima za cilj jačanje kapacitete udruženja u oblasti boračko-invalidske, poboljšanje i unapređenje položaja boraca i vojnih invalida, podsticanje i poboljšanje kvaliteta usluga i učešća u društvu pomenute kategorije građana i podizanje svesti društvene zajednice o ovoj kategoriji građana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com