Zdravlje

U KC Niš uskoro preseljenje ambulanti i dnevnih bolnica

Radovi na obnovi stare zgrade niške hirurgije privode se kraju i već za dvadesetak dana u taj objekat izgradjen još 1938. godine biće preseljene brojne ambulante i dnevne bolnice, najavio je danas direktor Kliničkog cnetra Niš Zoran Radovanović.

„U suturenu će se nalaziti sve hirurške specijalističke ambulante, a na visokom prizemlju biće internističke ambulante. Na prvom spratu nalaziće se očna, a na drugom spratu ORL klinika. Na trećem spratu biće dnevne bolnice hematologije, gastroenterologije, endokrinologije i neurologije. Dobra stvar preseljenja je što će sve pomunute ambulante i dnevne bolnice biti toplom vezom povezane sa zgradom radiologije u kojoj se nalaze rendgen aparat, tri ultrazvučna aparata, mamograf, dva skenera i dve magnetne rezonacne“, izjavio je Radovanović.

Radovanović je, obilaska zgrade hirurgije sa inspektorima i rukovodstvom Nišavskog upravnog okruga, najavio i preseljenje Klinike za onkologiju iz Knez Sela u Niš.

„Onkologija će biti preseljena u zgradu sadašnje ORL klinike. Na taj način uštedećemo na odlascima pacijenata i medicinskog osoblja do Knez Sela“, rekao je Radovanović.

On je podsetio da je ranije ove godine Klinika za pulmologiju preseljena iz Knez Sela u u zgradu nekadašnje Klinike za interne bolesti u Nišu.

Radovanović je rekao da se zgrada nekadašnje hirurgije obnavlja sredstvima donatora, a da izvodjačima radova pomažu osudjenici Kazneno-popravnog zavoda u Nišu.

Načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski kazala je da su inspektori tog okruga danas obišli radove na zgradi stare hirurgije kako bi dali sugestije i savete, kako bi praksa i propisi bili uskladjeni.

„Bilo je primedbi pacijenata što su morali da idu sa jedne lokacije na drugu da bi obavili pregled, čime su gubili ceo dan. Sada će moći da sve preglede obave na jednom mestu, što će im značajno uštedeti vreme“, izjavila je Sotorovski.

Prema rečima inspektora nišavskog okruga preseljenje u zgradu stare hirurgije obezbediće se mnogo bolji uslovi i za pacijente ali i za medicinsko osoblje.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com