Ekonomija

Turski privrednici iskazali posebno zanimanje za Naučno-tehnološki park

Turska privredna delegacija, koju predvodi narodni poslanik Parlamenta Republike Turske Šahin Husein, a čine je predstavnici IT kompanije DT Grup (DT Technology Group), boravili su juče u Nišu.

Gostima iz Turske predstavljeni su privredni potencijali i razvojni planovi Niša kao mesta pogodnog za investitore, koji svoj privredni napredak bazira na povoljnom geografskom položaju, razvijenoj saobraćajnoj infrastrukturi, aerodromu, dugoj industrijskoj tradiciji, Univerzitu i mreži stručnih srednjih škola koja garantuje i kvalitetnu i obrazovanu radnu snagu.

Posebno zanimanje gosti iz Turske iskazali su za Naučno-tehnološki park.

“Razgovarali smo da ova turska kompanija bude jedan od gostiju Naučno tehnološkog parka i partner sa kojime bismo mogli da, u saradnji sa našim Elektronskim i Mašinskim fakultetima razvijemo nove proizvode, koji bi kroz ovu kompaniju, mogli da budu plasirani na svetskom tržištu”, rekao je Milan Ranđelović.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović je istakao da je prethodnih godina uspostavljena čvrsta veza privrede i lokalne samouprave u Nišu i da svi potencijalni investitori mogu računati na svesrdnu pomoć i podršku Grada u realizaciji svojih poslovnih planova, i iskren partnerski odnos, koji je već rezultirao time da je u poslednjih nekoliko godina broj nezaposlenih u Nišu smanjen za više od 15 hiljada.

“Nakon ove posete možemo da kažemo da u IT oblasti imamo i te kako prostora za napredovanje. Direktor Naučno tehnološkog parka dobio je i konkretne zadatke da sa turskim kompanijama, čak i na nacionalnom nivou, a sa konkretnim ciljem razvoja i potencijala grada Niša u narednom periodu učini ono što se i, od njega i od nas, očekuje”, rekao je Bulatović.

Nakon ovog, prvog, inicijalnog sastanka, dogovoreno je da КLERP i NTP nastave razgovore sa turskim kolegama, koji bi rezultirali i zajedničkim poslovnim projektima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com