Obrazovanje

Tričković: Zadovoljni smo kako je proteklo prvo polugodište, učenici i profesori su se lepo prilagodili

Prvo polugodište za učenike osnovnih i srednjih škola bliži se kraju, a obeležilo ga je prilagođavanje novonastaloj situaciji zbog koronavirusa. Učenici su pohađali kombinovanu nastavu, deljeni su u dve grupe kada su u školama, pridržavali se propisanih mera u sprečavanju širenja epidemije.

U OŠ “Radoje Domanović” na samom početku školske godine, dok je bilo lepo vreme, organizovana su predavanja u dvorištu. Direktorka ove škole Dušica Tričković za Niške Vesti kazala je da je zadovoljna kako je proteklo prvo polugodište i dodala da su se i zaposleni u školi, ali i učenici lepo prilagodili novonastaloj situaciji.

“S obzirom na situaciju koja je zatekla ceo svet, pa i našu zemlju mogu reći da smo se potrudili da sve preduzmemo kako bi učenicima pružili pre svega bezbedno, ali i kvalitetno obrazovanje”, kazala je Tričković.

Do pre nekoliko nedelja stariji razredi su bili u školi, sada su na onlajn nastavi.

“Ja svakodnevno posećujem njihove časove preko gugl mita i moji su utisci zaista fascinantni, koliko se radi kvalitetno i koliko su ishodi časova čak i u nekim situacijama bolji nego u samoj učionici. Moja zapažanja su da nema tog ometanja, okretanja, žagora, već su svi usredsređeni na predavnaje nastavnika, na njegova pitanja i na sadržaje koje im on tog časa pruža”, rekla je Tričković.

Direktorka OŠ “Radoje Domanović” dodala je da su se prilagodili i skraćenju školske godine.

“Nismo mogli sve pismene vežbe i zadatke i provere da sprovedemo, ali je bilo dovoljno vremena od 1. septembra pa do sada da i sumativno i formativno ocenjujemo učenike i sada damo zaključnu ocenu”, izjavila je Tričković.

Što se tiče mlađih razreda, ona je dodala da je sa njima mnogo lakše, jer su sve vreme sa svojim učiteljima, tako da, što se tiče ocenjivanja je mnogo lakše nego u starijim razredima.

Dušica Tričković je naglasila i da su od prvog dana sprovođene sve mere u cilju suzbijanja epidemije i istakla da su škole bezbedno mesto.

“Zasta je visoka cena da se dokaže da je škola sigurno i podsticajno mesto i da je škola po disciplini i pridržavanju pravila zaista na visokom zadatku i bila, a sada od 1. septembra se to i vidi”, kazala je Tričković.

Direktorka OŠ “Radoje Domanović” Dušica Tričković je dodala da učenici vole red, vole disciplinu i vole dosledno sprovođenje svih pravila.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com