Kultura

STUDENTSKI KULTURNI CENTAR NIŠ: Selektovane predstave za “Urban fest”

Za pet dana ljubitelji pozorišta videće deset predstava, a prvi put na festivalu se uvode dve selekcije, Amaterskih pozorišta i selekcija Fakulteta i Akademija dramskih umetnosti. Dragana Petković, direktorka Studentskog kulturnog centra Niš kaže da su predstve koje će publika videti od 1.do 5. septembra, već odabrane. Selektor i ujedno i Umetnički direktor festivala, Aleksandar Mihailović.

U subotu, 1.septembra na Velikoj sceni iza mostića u Čairu, posle otvaranja Festivala, Dramski studio mladih Gradskog pozorišta Bečej će se predstaviti publici i žiriju predstavom “Kralj Ibi” francuskog književnika Alfreda Žarija. Druga predstava te večeri biće “Dragi tata” u izvođenju Studia glume-Teatar 011 iz Beograda. Predstava počinje u 22 sata na Maloj sceni ispred Dečijeg kulturnog centra.

Drugog dana festivala, 2.septembra, publiku, takođe, očekuju dve prestave. Prva je “Peščanik” po tekstu Danila Kiša, a u izvođenju Akademskog pozorišta Studentskog kulturnog centra Kragujevac. Predstava počinje u 20,30 sati na Velikoj sceni, a na Maloj sceni u 22 sata Omladinsko pozorište “Vožd”, Mišar, Šabac, će igrati predstavu “Antigona”.

Publici će se 3.septembra predstaviti Račansko pozorište Kulturnog centra “Radoje Domanović” iz Rače, predstavom “Preljubnici”, ali i Akademsko pozorište Studentskog kulturnog centra Niš, koje je i domaćin festivala, predstavom “Sve o ženama”.

Predstava “Čudo u Šarganu” Fakulteta umetnosti Univerziteta u Prištini, Zvačan-Kosovska Mitrovica, počeće četvrti dan Festivala. Iste večeri publika će uživati u još jednoj predstavi.

Za kraj festivala planirane su još dve predstave, “Šine” u izvođenju Dramskog studija “Ćoše” iz Obrenovca i “Neizgovoreni glasovi” u izvođenju Pozorišta mladih iz Banja Luke, Republika Srpska.

Predstave će ocenjivati žiri u sastavu , Ivana Nedović, glumica Narodnog pozorišta u Nišu, Zoran Cvetković , glumac i reditelj i Angelčo Ilievski , reditelj i asistent na Fakultetu dramskih umetnosti u Skopju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com