Društvo

Štrajkuju zbog oduzetih licenci, od ministra dobili mejl

Kako prenose novosti.rs, troje nastavnika koji štrajkuju ispred Vlade Srbije zato što su im oduzete licence za rad, neće odustati dok “pravda ne bude zadovoljena.”

Ispred Vlade Srbije, osim Petra Blagojevića iz Kragujevca i Smilje Janković, štrajkuje i nastavnik  Živadin Disić iz Niša i dok dvojica mušakaraca štrajkuju glađu, Janković ih podržava ali ne gladuje. Dvojica muškaraca su u štrajku glađu od srede i već su iscrpljeni i promrzli.

Iako su očekivali da ih ministar prosvete, Miladin Šarlević, u petak primi na razgovor, od njega su dobili mejl u kome je navedeno da postoji mogućnost da im licence bude vraćene.

Za “Novosti” ministar Šarčević je pojasnio da su “relevantne institucije” zapravo pravne službe Vlade, od kojih treba da dobiju stručno mišljenje.

Disić, međutim, kaže da mu ovakvo objašnjenje ništa ne znači i da se neće pomeriti iz Nemanjine ulice dok pravda ne bude zadovoljena, prenose Novosti.

Da podsetimo, Disić, nastavnik istorije, je bez licence ostao nakon sukoba sa kolegom početkom februara 2015. godine, nakon čega su protiv obojice pokrenuti disciplinski sporovi. Disić  se odlučio na štrajk glađu ispred Nemanjine jer je njegovom kolegi, nastavniku matematike, po odluci Ministarstva, vraćena licenca pre okončanja radnog spora, jer je zaključeno da je oduzimanje dozvole za rad bilo nezakonito, a Disiću nije vraćena.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com