Politika

Stanković: Zaštititi radnike podjednako, kako u javnom tako i u privatnom sektoru!

Miodrag Stanković, odbornik u Skupštini Grada Niša, podneo je odborničku inicijativu kojom traži da se mere koje je doneo Republički Krizni štab, u Nišu ne primenjuju selektivno već da se obezbedi ravnomerna zaštita svih građana.

Republički Krizni štab usvojio mere kojim je određeno da će raditi samo prehrambene prodavnice, apoteke, benzinske pumpe i sve ono što je neophodno za normalan život. Od danas su na snazi nove mere, po kojima kafići, restorani, noćni klubovi i barovi, kao i tržni centri ostaju zatvoreni, dok će objekti za prodaju hrane, bioskopi, pozorišta, galerije, biblioteke, frizeri, teretane i fitnes klubovi moći da rade pod određenim uslovima.

U svim objektima koji su otvoreni obavezno je poštovanje mera od minimum 9 metara kvadratnih po osobi ili posetiocu, osim fitnes klubova, spa centara i teretana gde je neophodno obezbediti 16 metara kvadratnih, po osobi.

„Zaposlenima u stranim proizvodnim kompanijama kao što su Džonson elektrik, Jura, Leoni, Šinvon, Beneton, IMI, Cumtobel, nije moguće obezbediti adekvatnu propisanu zaštitu iz razloga što rade u prostorima koji nemaju toliku površinu da se napravi potrebna distanca između radnika. Mogućnost zaražavanja je velika, jer se u pogonima proizvodni proces odvija bez poštovanja propisane distance.

Zahtevam da se proizvodnja u ovim kompanijama ili privremeno obustavi, ili da se radnicima omogući rad od kuće, odnosno obezbedi plaćeno odsustvo, kao što je to uobičajeno u mnogim niškim institucijama, a sve kako bi zaštitili zdravlje radnika, njihovih porodica i da imaju isti tretman kao i zaposleni u javnom sektoru “ , rekao je Miodrag Stanković odbornik Skupštine Grada Niša..

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Na žalost..u Leoniju polovina je pozitivna a druga polovina zdravih kolega jučerašnjom odlukom rukovodstva rade 10 sati..da nadoknade.
    To je još veći glib.
    Niko nije postavio pitanje da li mogu da ti izguraju.
    Prepušteni smo sami sebi..pa ko preživi pričaće.
    Sindikati ne postoje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com