Društvo

Stambeno zbrinjavanje 25 interno raseljenih porodica

Ugovore o kupovini seoskih kuća i dodeli građevinskog materijala, Grad Niš potpisao je sa 25 interno raseljenih porodica.

Deset porodica dobilo je kuće sa okućnicom na selu, a petnaest porodica građevinski materijal za obnovu i dogradnju već postojećih kuća, kako bi dobili bolje uslove za život.

– Ja sam sa porodicom došao iz Kosovske Vitine, sada živimo u Jelašnici. Mnogo mi znači što sam dobio materijal, jer do sada nismo imali kupatilo, dogradićemo kupatilo, lakše će da se živi, kaže Drago Stoiljković, jedan od korisnika pomoći.

Ova nam sredstva mnogo znače, jer ćemo obnoviti kuću, imaćemo bolje uslove za život. Sada živimo u selu Prosek, a došli smo iz Kline, kaže Teuta Ilić, korisnica pomoći.

– Ova dva projekta uradili smo u saradnji sa Komesarijatom za izbegla i interno raseljena lica. Prvi grant, za uredenje seoskih kuća vredan je 180.000 dinara, a drugi, za 15 porodica koje su dobile gradjevinski materijal, za svakog od njih u vrednosti od 180.000 do 550.000 dinara, kaže Tijana Đorđević Ilić, gradska većnica.

Ovo je već peta godina kako se putem projkata stambeno zbrinjavaju izbegla i interno raseljena lica.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com