Promo

Sprečite iritraciju kože nakon brijanja

Brijanje je proces koji ne pogađa samo dlačice na licu, već i našu kožu. Svako prevlačenje brijača preko kože lica i brade, koja je inače osetljiva, iritira kožu, što može izazvati njeno pucanje, crvenilo, osip, bubuljice i urasle dlake.

Neprijatan osećaj, kao da koža gori, čest je kod većine muškaraca nakon brijanja i svi žele da ga izbegnu.

Zato kada je brijanje u pitanju, trebalo bi povesti računa o tome kako izvodimo ceo proces, jer to nije puko prevlačenje brijačem preko lica.

Prvi i jedan od osnovnih koraka – temeljno isperite lice i bradu što toplijom vodom. Na taj način omekšaćete dlačice na licu, koje će brijač lako skinuti.

Krema za brijanje – VEOMA BITNA STVAR! Često se muškarci nalaze u dilemi da li da koriste gelove, pene, sapune ili kreme. Preporuke su da se za brijanje koristi krema iz jednog jednostavnog razloga – treba više vremena da se lepo utrlja. Temeljnim utrljavanjem kreme, dodatno ćete omekšati dlaku i dobro podmazati kožu, te će i brijač lakše kliziti. Neka vam krema koju ste naneli ostane na licu minut, dva, kako bi u potpunosti omekšala dlaku.

Preporuka: Eliot krema za brijanje

Kada se brijate, uvek pratite rast dlake i nikako nemojte izbrijavati u kontra smeru. Izbrijavanje dovodi do pucanja kože.

Nakon brijanja dobro isperite lice hladnom vodom, kako bi se koža osvežila, a pore što pre zatvorile. Trik koji mnogi ne primenjuju jeste ponovno nanošenje kreme. Krema sadrži dodatne sastojke koji povoljno deluju na regeneraciju kože. Nanesite kremu i ostavite je na licu oko minut, zatim ponovo umijte lice.

I za kraj – koristite losione. Tu je izbor jako važan, bitno je da losion nije prepun alkohola, da ne bi sušio kožu. Losion treba da dezinfikuje lice, a ujedno da potpomogne regeneraciji kože i ono što svi želimo – da doprinese svežini i prijatnom mirisu nakon brijanja.

Preporuka: Eliot losioni

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com