DruštvoZdravlje

Sindikalisti KC Niš traže smenu ministarke zdravlje Danice Grujičić

“Kao predsednik Nezavisnog sindikata UKC Niš i kao potpredsednik GSZ SZ “Nezavisnost”, predložio sam GSZ SZ “Nezavisnost” da zahteva Vašu smenu što ćemo na narednoj sednici Glavnig odbora GSZ SZ “Nezavisnost” to i potvrditi, a do tad prestanite da zastupate ko zna kog već nas zaposlene u zdravstvu jer bez nas neće biti ni Vas i ne terajte nas da preduzimamo druge mere u zaštiti naših prava”, poručuju Sindikalisti KC Niš Ministarstvu zdravlja Republike Srbije, prof. dr Danici Grujičić.

Podsetimo, ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić istakla je da ima primedbe na dužinu odmora koju koriste lekari, i da zdravstvo zbog toga ima problema od maja do oktobra, ali i da se od prvog septembra očekuje povećanje plata u zdravstvu, ali ne svima. Na listi za dve povišice, u septembru i januaru su medicinske sestre, tehničari u zdravstvu i negovateljice u socijalnom sektoru, dok ostali zaposleni u zdravstvu treba da očekuju redovnu povišicu u januara naredne godine.

“Poštovana, najavljenim povećanjem zarade počevši od primanja za septembar mesec i to samo pojednoj grupaciji zaposlenihu zdravstvu unazađujete ceo zdravstveni sistem, jer će svi ostali zaposleni koji nisu u grupi onih koji će dobiti povećanje zarade, na razne načine iskazati svoje nezadovoljstvo, što će se odraziti i na adekvatno pružanje zdravstvenih usluga pacijentima.Samim ti, naše nezadovoljstvo osetiće prvo pacijenti”, navode.

Nakon što je kolegijum Klinike za kardiohirurgiju KC Niš upitilo predlog Ministarstvu zdravlja u kome navode da bolovanja u trajanju od dve nedelje bez komisije treba biti duže, predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će se pravila o odlasku na bolovanje promeniti i da će bolovanje bez izlaska pred komisiju trajati duže – mesec dana.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

7 Komentara

  1. Bravo za sindikak Nezavisnost….Da pitamo ministarku zdravlja gde su ugovori na neodredjeno za decu koja su zaposljena u vreme korone dobijaju ugovore ljudi koji ni dana nemaju u crvenoj zoni…Opsta bolnica Jagodina

  2. i? sta onda? postavice nekog drugog istog profila, poslusnika broj 2. Kao sto je sad ministarka prosvete posle Ruzica. Koja je tu promena? NIKAKVA

  3. Treba neko na čelu Ministarstva da dodje, kao što je prof. Dr Dragan Milić. On nije poslušnik, vrć čovek koji ima svoj ponos i dostojanstvo a to isto imali bi svi zdravstveni radnici a ne da budemo pačavre ministarke.

  4. Oh, doktori, pa stvarno mi vas je žao. Malo ste uzimali do sad. “Nezadovoljstvo će osetiti prvo pacijenti” – sram vas bilo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com