Društvo

Šesti Forum naprednih tehnologija u Naučno tehnološkom parku

Šesti Forum naprednih tehnologija održaće se 24. i 25. marta ove godine u Naučno tehnološkom parku Niš.

Organizatori Foruma su Grad Niš , Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj, Naučno tehnološki park Niš, Regionalna privredna komora Nišavskog, Pirotskog i Topličkog upravnog okruga i Univerzitet u Nišu, u partnerstvu sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, Elektronskim fakultetom, Mašinskim fakultetom, Fakultetom zaštite na radu, Prirodno-matematičkim fakultetom, Ekonomskim fakultetom, Klasterom naprednih tehnologija NiKat Niš, Društvom ekonomista Niša i Klubom privrednika Naissus Niš.

Cilj 6. Foruma naprednih tehnologija, „Inovacioni ekosistem kao pokretač konkurentnosti“ je da ubrza proces stvaranja modela regionalne konkurentnosti na primeru inovacionog ekosistema regiona Niš, koristeći prednosti i mogućnosti koje pružaju startapovi, pametna specijalizacija, geografska koncentracija i urbane klimatske inovacije.

Organizatori su pažljivo birali teme, nastojeći da predstave mogućnosti za pokretanje startapova u našoj zemlji koji se mogu smatrati istinskim generatorima razvoja, istovremeno ne zapostavljajući inteligentnu infrastrukturu koja predstavlja budućnost i koja nudi niz mogućnosti gradovima da svojim stanovnicima obezbede kvalitetnije usluge.

Drugi dan posvećen je ekonomiji zasnovanoj na znanju i pametnoj specijalizaciji, predstavljanju izabranih firmi i obrazovnih institucija, kao i dodeli tradicionalnih nagrada za rad u oblasti naprednih tehnologija.

“Sva dešavanja u okviru ovogodišnjeg Foruma prilika su za otvoreni dijalog oko glavnih strukturnih promena, potreba i izazova u dinamičnom okruženju društva 21. veka koje rastu na talasu 4. industrijske revolucije, klimatskih promena i stalnih i dugih kriznih situacija, ali i prilika za susret kompanija i stručnjaka u ovim oblastima čija će razmena iskustva svakako biti dragocena za posetioce, kako iz poslovnog, tako i iz naučno-obrazovnog i javnog sektora. U svetlu značaja nabrojanih dešavanja i tema pozivamo vas da posetite 6. Forum naprednih tehnologija”, navode.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com