Kolumna

Saslušajmo SAGOVORNIKA

Današnji razgovori nekako drugačije teku, lošije traju i brže se završavaju nego što je to ranije bio slučaj.

I sve to samo iz jednog jedinog razloga.

Naime, više niko nikoga ne sluša, jer izgleda kao da više i nikoga i ništa (zaista) ne interesuje. Otud i nestrpljenje, koje nas tera da umesto da slušamo, samo čekamo trenutak kada naš sagovornik treba da udahne vazduh i odmah uskačemo.

Šta god on govorio, bez obzira na to da li mi imamo stvarno šta da kažemo, ma o čemu da je reč i kakva god da je situacija u pitanju – razgovor se pretvara u međusobno uskakanje u sred misli, u ritmu izdisanja i udisanja vazduha.

I najjači su oni koji najređe imaju potrebu da udahnu vazduh, kao i oni najveštiji i najlukavji koji čudesno uspevaju da istovremeno udišu i govore. Njih je najteže prekinuti, pa ih moramo nadjačavati, podižući glas.

E, zbog svega ovog sve više nam se čini da razgovaraju gluvi sa slepima, u potpunom nesaglasju misli i tema. Kao da je važnije da nam se čuje glas i da nekog nadgovorimo – nego potreba da nešto kažemo i, ne daj Bože, čujemo.

Zato, MOLIM VAS – vežbajte onu staru, odavno zaboravljenu veštinu pažljivog, strpljivog i dobronamernog slušanja svog sagovornika. Videćete kako će se, odmah, korenito, promeniti SVE u Vašem životu ……

Autor:
Novaković Č. Milan
milan-novakovic

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitaj i :
Close
Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com