Promo

Kako izgleda razgovor sa psihijatrom u poliklinici Panajotović?

Poliklinika Panajotović je osnovana davne 1995. god. pod sloganom ’’U službi Vašeg zdravlja”. Već 27 godina sledimo viziju da unapredimo nivo zdravstvene zaštite, da pružimo najkvalitetniju zdravstvenu uslugu našim pacijentima.

Zahvaljujući vrhunskim stručnjacima i najsavremenijoj opremi, Poliklinika Panajotović svojim korisnicima pruža najkvalitetnije medicinske usluge i zauzima lidersko mesto u gradu i široj okolini. U Poliklinici se obavljaju brojni specijalistički lekarski pregledi i ambulantne dijagnostičke i terapijske intervencije.

Posebno mesto zauzima Služba neuropsihijatrije, grana medicine koja se bavi oboljenjima nervnog sistema i psihičkim poremećjima.

Psihijatrijski pregled se odvija kroz razgovor sa psihijatrom. Lekar postavlja pitanja kojima nastoji da što bolje upozna pacijentove poteškoće, okolnosti koje su do njih dovele, važne činjenice iz prošlosti povezane sa aktualnim poteškoćama, kao i sve druge činjenice koje su bitne za dijagnostikovanje stanja i primenu odgovarajuće terapije.

Prvi pregled traje oko 45 min, dok su kontrolni pregledi kraći.

Pregled psihijatra je potreban kod postojanja psihičkih smetnji koje remete naš svakodnevni život. Najčešće se radi o stanju konstantne napetosti, zabrinutosti, napada panike i gušenja, straha, misli i postupaka za koje verujemo da ih nismo u stanju kontrolisati, teškoća sa spavanjem, učestalog budjenja noću, naglašenog osećaja umora, bezvoljnosti, nesposobnosti osećanja sreće i zadovoljstva, nezaintersovanosti za dešavanja u okruženju, poremećaja koncentracije, poteškoća sa pamćenjem i prisećanjem, smanjenjem ukupnih intelektualnih sposobnosti, kao i moguće pojačane potrebe za uzimanjem lekova, cigareta, alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci.

Takođe, važno je da psihijatru prijavite ukoliko bolujete od neke hronične bolesti i ako imate redovnu terapiju. Ovo je bitno jer neki lekovi stupaju u međusobne interakcije što može dovesti ili do smanjene efikasnosti leka ili do pojave neželjenih reakcija.

Na kraju razgovora psihijatar će predložiti plan lečenja. Pregledi se mogu zakazati pozivom na naš kontakt telefon.

Poliklinika Panajotović radi po uobičajenom radnom vremenu uz sprovodjenje mera koje su u skaldu sa trenutnom epidemiološkom situacijom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com