DruštvoEkonomija

RRA JUG: Obuka za trenere u agroturizmu

Regionalna razvojna agencija Jug, RRA, organizuje prvi modul obuke za trenere u agroturizmu.

Cilj obuke je unapređenje institucionalnih kapaciteta nastavnog osoblja visokoškolskih ustanova iz Srbije i Bosne i Hercegovine, za obuku edukatora u agroturizmu.

Program obuhvata 4 modula, a prvi modul obrađuje temu ciklusa obuke sa akcentom na pripremu obuke. Program vodi Marko Stojanović iz Instituta za Zapadni Balkan, WEBIN, sa timom saradnika.

“Projekat jača vezu između visokoškolskih ustanova i šireg ekonomskog i socijalnog okruženja, sa fokusom na razvoj i unapređenje agroturizma na zapadnom Balkanu. Projekat „LANDS“ će se sprovoditi u naredne 2 godine, sa ciljem da se ojača kapacitet visokoškolskih institucija i regionalnih razvojnih agencija i unapredi njihova uloga u razvoju agroturizma. U narednom periodu, učesnici u projektu će raditi na razvoju i akreditaciji profesionalnih kurseva u oblasti agroturizma sa ciljem da unaprede znanja i kapacitete akademskih i ostalih projektnih partnera”, kažu organizatori obuke.

Povezivanje poljoprivrede i turizma predstavlja najbolji način da se prevaziđe ruralno siromaštvo.

Projekat „LANDS”, ko-finansiran je od strane Erasmus+ Programa, a RRA Jug učestvuje kao jedan od partnera zajedno sa još 15 insitucija iz 6 zemalja Zapadnog Balkana i EU ,Srbija, BiH, Slovačka, Slovenija Rumunija i Grčka.

Projekat LANDS traje 36 meseci, a ukupna vrednost projekta je 780.000 eura.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com