DruštvoEkonomija

LAUNCHER – ideje iz klupe! Prijava do 20. decembra

Naučno-tehnološki park Niš, uz finansijsku podršku kompanije Fazi i Ministarstva za nauku tehnološki razvoj i inovaciju pokrenuo je prvi niški akceleratorski program Launcher. Ovaj sveobuhvatni program podrške namenjen je startap timovima u ranoj fazi razvoja, pojedincima, timovima privrednim subjektima (privredno društvo i preduzetnici) koji razvijaju inovativno i tehnološko rešenje.

Launcher pokriva ideje iz oblasti informaciono – komunikacionih tehnologija, hrane za budućnost, mašina i proizvodnih procesa budućnosti i kreativne industrije. Uz punu stručnu pomoć mentora iz relevantnih oblasti, program Launcher omogućava timovima da oblikuju svoje ideje i osvoje novčanu nagradu u iznosu od 20.000 eura kao podsticaj za dalji rast i razvoj.

Kroz Launcher program, učesnici će biti u prilici da uče uz mentorstvo i konsultacije, dobiti članstvo i radni prostor u NTP Niš i nove networking prilike.

Predavači na programu su iskusni profesionalci iz različitih oblasti, uključujući preduzetništvo, inovacije, tehnologiju, marketing, prodaju, finansije i menadžment, a mentori su renomirani preduzetnici, stručnjaci iz različitih industrija, investitori i poslovni savetnici koji će pomoći učesnicima u različitim aspektima razvoja njihovih startapa.

Proces selekcije programa podrazumeva dve faze. U prvoj fazi, učesnici će imati priliku da prisustvuju radionicama i takmičenjima na kojima će prezentovati svoje ideje, nakon čega će odabrani timovi preći u sledeću fazu programa – intenzivnih radionica i mentorstva na kojoj će u saradnji sa mentorima nastaviti njihov dalji razvoj.

Vrhunac ove faze je Demo dan u kojem će timovi imati prilike da predstave svoje ideje pred komisijom koja će doneti odluku o finansijskoj podršci onim najperspektivnijim, pružajući im priliku za dalji napredak.

Rok za prijavu otvoren je do 20. decembra u ponoć.

Za više informacija posetite zvanični sajt projekta https://launcher.rs/.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com