Zdravlje

REKORDAN BROJ OPERACIJA NA OČNOJ KLINICI U NIŠU: Nema više pacijenata na listi čekanja za operacije katarakte

Čekanje operaciju katarakte na Očnoj klinici u Nišu postala je prošlost. Ova klinika ističe da je u poslednjih nekoliko godina postala jedna od vodećih u Srbiji. U prilog tome, prema rečima direktorke dr Maje Petrović govore postignuti rezultati. Naime, unazad dve godine ne postoje liste čekanja za operacije katarakte.

 

Prema rečima dr Petrović pacijenti se operišu u najkraćem mogućem roku, za jedan do dva dana nakon kompletnog oftalmoloskog pregleda i pripreme za operaciju.

Dr Maja Petrović, direktorka Očne klinike

“Pre početka epidemije kovida naša klinika je imala rekordni broj operacija, preko 3000 (samo operacija katarakti) sto je u odnosu na ostale kliničke centre i VMA predstavljalo najveći broj u Srbiji”, ističe direktorka klinike.

Ipak, zbog situacije izazvane epidemijom kovida, zaustavljen je operativni program i radile su se samo hitne operacije.

“Nakon poboljšanja epidemiološke situacije, od 1. septembra krenuli smo sa operacijama i operisali sve pacijente koji su se nalazili na čekanju zbog zastoja izazvanog kovidom. Do danas je operisano je oko 500 osoba sa kataraktom”, rekla je dr Maja Petrović za Niške Vesti.

Osim operacija katarakte, na Očnoj klinici sa uspehom se obavljaju i brojne druge kao sto su operacije zadnjeg segmenta oka (vitreoretinalne operacije), operacije glaukoma i operacije strabizma kod odraslih.

“I ono sto je najnovije, a što se trenutno radi na Klinici je laserska intervencija kod osoba sa glaukomom na nasavremenijem SLT aparatu, koju je do sada radila, od svih drzavnih institucija, jedino VMA”, kazala je Petrović.

Zbog opremljenosti, dobre organizacije rada, velike efikasnosti, nepostojanja liste čekanja i uvođenja novih procedura, kako dijagnostickih (OCT), tako i u lečenju (SLT), broj očnih pacijenata koji gravitira ka ovoj niškoj Klinici je sada mnogo veći.

“Ne dolaze nam samo pacijenti sa jugoistoka, već i iz ostalih delova Srbije. Zbog svega ovoga, ponosno mogu da reci da je Očna klinika u Nišu u vrhu srpske oftalmologije”, rekla je Petrović za Niške Vesti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

4 Komentara

  1. I novembru mesecu 2020 godine, sam bio na ocnoj klinici i mogu reci da sam iznenadjen, pre svega njihovom profesionalizmu, azurnosti, kao i lepom ophodjenju prema pacijentima. U nijednom trenutku nisam bio ponudjen od strane nijednog zdravstvenog radnika da me uputi u privatnu kliniku. A ako ima toga to se resava na kulturan nacin. Sve pohvale, za rukovodioca Maju, nacelnika hirurgije Branislava i sve dokore i med. radnike.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com