Merošina

Ranac, pribor i članska karta biblioteke, pokloni za đake prvake

Za sve prvake sa teritorije opštine Merošina, lokalna samuprava je obezbedila ranac sa svim potrebnim priborom za početak školovanja, a Narodna biblioteka im je darovala kabare predstavu “Pozorištanca s’ juga“ i besplatnu člansku kartu. Na sliku radosnih prvačića senku baca činjenica da ih u većini škola ima mane od petoro, u nekim samo po jedan prvak.

Foto Merošinske Vesti

Na svečanosti upriličenoj za najmlađe školarce, rančeve i školski pribor prvacima su podelili članovi privremenog veća Emilija Petković i Saša Jovanović, kao i novi v.d. direktor osnovne škole Boban Radenković, koji je poželeo dobrodošlicu novim učenicima.

Svečanost je pozdravnim govorom otvorila predsednica privremenog veća Sanja Stajić, poželevši prvacima puno sreće i uspeha u budućem školovanju. Govoreći o značaju obrazovanja najavila je otvaranje rekonstruisane škole u Balajncu 23. septembra, a pored toga osvrnula se i na ostala ulaganja lokalne samouprave u infrastrukturu za najmlađe.

Foto Merošinske Vesti

U toku je projekat rekonstrukcije Narodne biblioteke, čiji je početak odložen upravo zbog ove priredbe iz bezbednosnih razloga, takođe u završnoj fazi je izrada projektno tehničke dokumentacije za nov vrtić, koji će se graditi u dvorištu sadašnjeg vrtića. Po projektu novi vrtić je predviđen za 80 mališana, pa će uz postojeće kapacitete, biti značajno umanjenje liste čekanja“-ističe predsednica privremenog veća.

Pored članske karte Narodna biblioteka Merošina obezbedila je mališanima i poklon kabare predstavu „Pozorištanca s’ juga“, kako bi im ovaj značajan dan učinila nezaboravnim.

Lepu sliku veselih mališana, kvari saznanje da je u mnogim isturenim odeljenjima zabrinjavajuće mali broj prvaka, pa tako odeljenja u Rožini i Dudulajcu imaju „samo“ po jednu učenicu u prvom razredu. Da ih u Padini, Krajkovcu i Devči ima po dvoje, a u nekada velikim selima Batušincu, Azbresnici i Dešilovu „samo“ troje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button