DruštvoEkonomija

Program razvoja grada za 2019. godinu dobio podršku Veća

Infrastrukturno opremanje industrijskih zona, početak izgradnje tri lamele sa socijalnim stanovima u ulici Majakovskog u Duvaništu, izgradnja naučno-tehnološkog parka i postrojenja za preradu otpadnih voda, neke su od najznačajnijih investicija predvidjenih Programom razvoja grada za 2019. godinu, usvojenim na jučerašnjoj sednici Gradskog veća.

Rukovodilac projekata u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj Aleksandra Ždraljević istakao je da Program razvoja predstavlja potrebu da lokalna samouprava ima celovit, dobro upakovan planski dokument na osnovu koga bi se definisali ciljevi razvoja i ono čemu grad teži u narednoj godini.

Ždraljević je rekao da polaznu osnovu za izradu Programa razvoja grada predstavlja Strategija razvoja grada, kao i njen operativni plan za period od 2015. do 2020. godine.

„Za izradu Programa razvoja korišćena je i analiza postojećeg stanja i iskazanih potreba za razvojem i interesa zajednice. KLER se obratio na više od 150 adresa nosilaca razvoja i dobio inicijalne predloge kako bi imao registar potreba i interesa lokalne zajednice“, izjavio je Ždraljević.

On je rekao da je predloženi Program razvoja ambiciozan ali i realan sa stanovišta izvora finansiranja.

„Program razvoja predstavlja program aktivnosti ali ne znači da će se sve te aktivnosti realizovati, nego da će se raditi na iovinskoj pripremi, tehničkoj dokumentaciji i na izvodjenju. Prilikom definisanja planiranih aktivnosti polazimo od stepena realizacije u prošloj godini i u Programu razvoja se navodi da se radi o nastavku započetih aktivnosti“, naglasio je Ždraljević.

Program razvoja grada Niša za 2019. godinu, rekao je Ždraljević, predstavlja polaznu osnovu aktivnosti nosilaca razvoja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com