Društvo

PROBNA MALA MATURA: Danas test iz matematike, u subotu kombinovani i test iz srpskog jezika

Učenici osmog razreda danas od 12 sati rešavali su test iz matemtike na probnom zavšnom ispitu koji predstavlja simulaciju „male mature“.

U svim niškim osnovnim školama još od ranog jutra je sve bilo srpremno da osmaci provere svoje znanje iz matematike, a sutra i iz srpskog jezika nakon čega će, posle pauze da malo odmore, rešavati i kombinovani test koji se sastoji od pitanja iz fizike, hemije, biologije, istorije i geografije.

„Deca danas plažu matematiku, a sutra u 9 sati počinje rešavanje testa iz srpskog jezika. Posle pola sata pauze, od 11,30, đaci će rešavati i kombinovani test“, kaže Milena Kostić, direktorka OŠ „Vožd Karađorđe“. „Testovi su spremni i pripremljen je sav materijal, onako kako će biti na samom završnom ispitu. Klupe su obeležene brojevima, spremljene su plave i žute koverte zbog šifre pod kojim učenici rade.U svakom odeljenju sam lično govorila o tim tehničkim zahtevima koje moraju da zadovolje. Na taj način smanjujemo mogućnost da dođe do neke greške, posebno na pravom završnom ispitu“.

Direktorka OŠ „Vožd Karađorđe“ dodaje da je probna matura od posebnog značaja za učenike.

„Probni završni ispit je od velikog značaja i svima smo im savetovali da obavezno izađu i da rade testove“, dodaje direktorka Kostić. „Probni test treba da im pokaže rezultate njihovog trenutnog znanja, gde se nalaze, a kada uradimo analizu onda ćemo imati kompletnu statistiku o tome šta i gde treba popraviti, signalizirati nastavnicima oblisti gde je potrebno više, gde manje insistirati. O svemu smo pričali i ima još vremena da se znanje popravi, ali je jako bitno da izađu na probne testove i vide kako sve to izgleda“, naglašava Milena Kostić.

Učenici koji su rešavali test iz matematike bili su zadovoljni.

„Uradila sam sve zadatke, nije bilo toliko teško, ali moram još malo da vežbam jer nisam bila sigurna baš kod svih zadataka. Mislim da imam dovoljno vremena da popravim znanje koje sada imam, a u tome nam pomažu i profesori u školi, kako na redovnim časovima, tako i kada to zatražimo od njih“, kaže jedna osmakinja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com