Društvo

Pored Niša se nalazi kosmički levak, istraživači stižu u Srbiju?

Vest da će grupa stranih i domaćih „naučnika“ ispitivati „vodu, zemlju i vazduh“ Niša i okoline kako bi pronašli tačku koja ima figurativni naziv „kosmička vrata“ munjevito se proširila nacionalnim medijima ali i društvenim mrežama. Nišlije u čudu na svoj način komentarišu…ovu vest.

Profesor Dragan Gajić sa niškog Prirodno-matematičkog fakulteta kaže da ovakve vesti nezavređuju pažnju.

“Prosto mi je neverovatno da ljudi veruju u ovakve priče…ovakve priče ne treba ni diskutovati. Za ova pisanja ne postoji ni jedno jedino relevantno objašnjenje ni naučni osnov”, rekao je Dragan Gajić, profesor sa niškog PMF-a.

Većina tekstova počinje ovako…

To parče niške zemlje je, kako tvrde, deo „kosmičkog levka“, što predstavlja putanju gde talasi sto puta brže putuju od zemljine kugle do kosmosa, piše portal „A1 info“.

Kao prethodnica tom timu, u Nišu se ovih dana ponovo, posle 15 godina, našao Đorđe Špirić Frakson, „naučni istraživač paranormalnih“ pojava koji je inicijator istraživanja.

„Skica po kojoj sam ustanovio da se baš na ovom mestu nalaze kosmička vrata potiče iz NASA koja je posle istraživanja došla do ovog zaključka. Cilj istraživanja je da se pronađe najidealnije mesto na zemlji gde se leče mentalna oboljenja kao što su razne fobije, strahovi, posledice raznih stresova i slične pojave“, priča on.

Opširnije na SPUTNIK.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com