Društvo

Pokrenut postupak protiv SBB-a zbog poskupljenja

Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula je, po službenoj dužnosti, postupak ispitivanja povrede konkurencije protiv SERBIA BROADBAND – SRPSKE KABLOVSKE MREŽE DOO BEOGRAD, a radi utvrđivanja postojanja zloupotrebe dominantnog položaja i povećala cene svojih usluga, navedeno je na sajtu Komisije.

U saopštenju se navodi da je SBB, 1. januara 2018. godine povećalo naknadu za mesečno održavanje kablovskog distribucionog sistema i praćenje kablovske televizije za 100,00 dinara, odnosno na 1.395,00 dinara.

Kako društvo SBB nije pružilo dovoljno dokaza o troškovnoj opravdanosti visine naknade za mesečno održavanje kablovskog distribucionog sistema i praćenje kablovske televizije u iznosu od 1.395,00 dinara, Komisija će u skladu sa članom 41. Zakona o zaštiti konkurencije („Službeni glasnik RS“, br. 51/2009 i 95/2013 – u daljem tekstu: Zakon) utvrditi da li je cena za predmetnu uslugu utvrđena u iznosu koji je nepravedno visok, što može voditi eksploataciji korisnika ove usluge.

Oni su pozvali sva lica koja raspolažu podacima, ispravama ili drugim relevantnim informacijama koje mogu biti od značaja za utvrđivanje činjeničnog stanja u ovom postupku da iste dostave Komisiji za zaštitu konkurencije na adresu ul. Savska br. 25, Beograd.

Zaključak Komisije možete pogledati OVDE.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com