Ekonomija

Nikolić: Nišstan korigovao cene usluga zbog poskupljenja rezervnih delova, građevinskog materijala i više minimalne cene rada

Održavanje stanova u Nišu poskupelo za 15 odsto

Veće grada Niša saglasilo se sa odlukom Nadzornog odbora Javnog preduzeća “Nišstan” da usluge tog preduzeća poskupe za 15 odsto.

Građani Niša plaćaće ubuduće održavanje stambenog prostora u zgradama sa instalacijama, ali bez liftova 10,09 dinara po kvadratu, a ukoliko zgrada ima liftove 20,23 dinara po kvadratu.

Mesečni iznos naknade za održavanje poslovnih prostora je sada 37,8 dinara po kvadratu.

Dejan Nikolić, vd direktora JP “Nišstan”

Direktor JP “Nišstan” Dejan Nikolić rekao je da poskupljenje neće značajnije uticati na visinu računa vlasnika stanova i poslovnih prostora.

“Mesečna nadoknada za stan od 50 kvadrata u zgradi bez lifta do sada je iznosila 438,5 dinara, a sada će biti 66 dinara veća i iznosiće 504,5 dinara. Nadoknada za stan iste veličine, ali u zgradi sa liftom bila je 879 dinara, a sada će biti 1.000 dinara, što je povećanje od 132 dinara”, izjavio je Nikolić.

Prema njegovim rečima, “Nišstan” je povećao cene svojih usluga zbog poskupljenja rezervnih delova, građevinskog materijala i više minimalne cene rada.

Prethodno poskupljenje usluga “Nišstana” bilo je pre godinu dana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com